אלדד פז
שישים שניות על טרנספורמציה
הרבה אנשים שאלו אותי מהי טרנספורמציה וכיצד יודעים אם עשיתי טרנספורמציה. החלטתי לענות על השאלה הזאת בסיפור אישי: מכירים את הרגע שאתם מגיעים הביתה מיום עבודה מתיש, פותחים את הדלת ומיד מבחינים בדברים שהשתנו בבית (כלים בכיור, בלגאן על הריצפה, נעלי-הבית שלי לא איפה ששמתי אותם בבוקר)? אז זהו, ככה אני הייתי. ויותר מזה. למה יותר? כי אחרי שהבחנתי בדברים האלה, הגיעה התגובה. והתגובה הזאת היתה אוטומטית. לא יכולתי לשלוט בה. תגובה של כעס ואמירות שליליות. התוצאה של התגובה היתה אווירה לא נעימה.
כחלק מהאימון שלי בשיטת סאטיה למדתי לזהות ולהבין מדוע הגבתי בצורה הזו. ברגע שהבנתי למה אני מגיב בצורה אוטומטית, נפתחו בפני אופציות לתגובות אחרות לגמרי.
כל העניין הוא תמיד: "מי אני ביחס למה שקרה עכשיו?" המטרה באימון בשיטת סאטיה אינה להעלים לגמרי את הכעס אלא להכיר אותו. ברגע שנכיר אותו, נוכל להגיב מבחירה ולא ממצב אוטומט.
אז איך בעצם אני יודע שעברתי טרנספורמציה והתפתחות אישית? ישנם שלושה מדדים שבעזרתם נדע אם חוללנו שינוי: • עוצמה - שינוי עוצמת התגובה (הפחתת העוצמה) • מינון - שינוי בתדירות הופעת התגובה (הקטנת מספר הפעמים) • חזרה לשגרה - כמה מהר חזרתי לשגרה (חזרה מהירה לשגרה)
נ.ב. כשאני נכנס עכשיו הביתה, אני עדיין רואה הכל. ומחייך.
